2009. január 30. 08:47 - szőkekék

horoszkópikus

Azt írja az újság:
Szűz aszcendens: (...) Szereted, ha minden a helyén van, de ennek megvan az ára. Kritikus személyiség is tudsz lenni, aki nem tűri a sikertelenséget. Ám a túlzott aggodalmaskodás idegkimerültséghez vezethet. (...) Személyiségednek egy része mindig érintetlen és tiszta marad, ám a másik oldala érzéki és termékeny. Ha oldódnak a gátlásaid, kiderül, hogy mennyire élvezed a testi örömöket, ez azonban később lelkiismeret-furdaláshoz vezethet.
Nap a Bakban:(...) Világias gondolkodású, óvatos, egoista vagy, de ha úgy érzed, hogy érdemes, akkor hatalmas önfeladásra is képes vagy. Az illemszabályokat kínos akkurátussággal tartod be.
Hold a Halakban: Megtalálni a bölcsességet, Shangri-La eldugott völgyében élni, megismerni önmagad és az univerzumhoz fűződő kapcsolatod, összhangba kerülni a végtelennel, értelmes emberként elismertetni önmagad - ezek életed konstans célkitűzései, ezeket beteljesítve valósítod meg legteljesebben saját ezoterikus énképed. Ha anyagi javakra vágysz, az csak azért van, mert a nyugodt szemlélődésben és az elmélyült kutatásban zavarna az anyagi bizonytalanság. Ha az anyagi javak megszerzése nehézségekbe ütközne, akkor képes vagy olyan filozófiához eljutni, amely a szemlélődés és az önfejlesztés szempontjából szükségtelennek tartja az anyagi biztonságot.
Merkúr a Vízöntőben: Minden érzéked éber, éles, erős és érzékeny. Van valami robusztusság abban, ahogy a valódi világot szemléled, érzékelésed nem rontja el túlságosan erős szépérzék. Nagyszerű képességed, hogy úgy látod meg a dolgok szépségét, hogy közben nem érzed szükségét annak, hogy megtagadd valóságosságukat. Fordított megfogalmazásban: minden hasznos dolgot a lehető legszebbre formálsz, hiszel a művészet hasznosságában és a hasznosság művészetében.
Vénusz a Vízöntőben: Érzelmi reakcióid nyíltak, szívből jövők, még akkor is, ha valamilyen elvről, csoportról vagy művészeti alkotásról van szó. Érzelmeid esztétikai érzékedet szolgálják. Képes vagy megélni a személyes vonzalom elfogulatlan és spirituális formáit, melyek inkább a szépséghez, mint a szenvedélyhez kötődnek. Imádod a szépséget konkrét, illetve absztrakt formában is, semmit nem kívánsz jobban, mint hogy imádottad arcát vagy testét lásd. Mindig a tisztaszívűek táborába tartozol, ezért az érzelmi hatásokra fennkölt és szélsőségesen szép válaszokat adsz, melyeket spirituális erőd alkímiája az univerzális szeretet aranyává alakít át.
Mars a Nyilasban: ez nem olyan fontos és érdekes.
Jupiter a Halakban:Azonnal vonzónak találsz minden olyan lehetőséget, amely kapcsolódik önigazolási álmaidhoz. Képes vagy eltolni magadtól az anyagi gyarapodás esélyét, ha valamilyen nemkívánatos dolog kapcsolódik hozzá.
Szaturnusz a Rákban: Ez az erőteljes és bonyolult pozíció gyakran jelez szülői komplexust. Életed legerősebb hajtóereje az önigazolás vágya, mely a korai fejlődés pszichológiai környezetéhez tapad, és két lehetséges irányt szab meg:
1. vagy introvertált leszel, lemondasz az önvédelem képességéről, és megverten visszavonulsz. Ez természetesen destruktív fejlemény, ezért küzdened kell a másik útért, melyben minden önvédelmi kapacitásodra szükséged van ahhoz, hogy
2. legyőzd mélységes kisebbrendűségi komplexusodat, és agresszívan harcba szállj a világgal, ezzel kompenzálva képzelt - vagy valós - hiányosságaidat. Pszichológiailag ez egy „kisember” pozíció: kevésre értékeled önmagad, de ezt azzal pótolod, hogy az ellenkezőjét színleled, majd felnősz ehhez a szerephez. Ezzel a módszerrel sikert érsz el, de közben tekintélyes feszültség és nyomás nehezedik rád. Elhitetheted magaddal, hogy szeretetre és együttérzésre van szükséged, amelyet nem kapsz meg, ugyanakkor igazában elismerést vársz, és ezt meg is szerzed. Ezt a Szaturnusz-pozíciót tekintheted életed középponti tengelyének, ahonnét minden irányban messzire nyúlhatnak a küllők.
Neptunusz a Nyilasban:A Nyilas szimbóluma a kentaur, a mitológia félig ló, félig embertestű lénye. Ezt a Neptunusz-pozíciót is az Alacsonyabb és Magasabb Én küzdelme jellemzi. Szívesen kísérletezel azzal, hogy új utakat találj a dolgok megtapasztalásában. Nagy hangsúlyt kapnak életedben a „spirituális” dolgok, de legalább ekkora szerepet játszik az érzékiség is. Figyelemre méltó látnoki képességeid lehetnek, igen színes álmok és előérzetek jellemeznek. Megérzéseid komoly mértékben fejleszthetők, és igen megbízhatóak, főleg ha tanári vagy újságírói pályán dolgozol. Lelkes, túláradó, akár féktelen is lehetsz.

komment
2009. január 29. 13:21 - szőkekék

Bâle

Tegnap Basel.
Előtte még jól felhúztam magam: Kiccsaj mostanában megint mindenféle kifogásokkal 10-15 perceket késik. Akkor is, amikor -mint jelen esetben- direkt mondom neki, hogy igyekezzen haza, mert megyünk el. Ilyenkor fel tudnék robbanni, de tudom, hogy ha a gyereknek esek, csak még rosszabb lesz - hosszútávon.
Mondjuk, ki törődik a hosszú távval, amikor nekem üvölthetnékem van éppen.
A munkaközvetítőben a csajszi nagyon szimpatikus volt, és nem csak azért, mert nagy reményekkel hitegetett. Utána vettünk egy telefont Amore részére, újfent (ezredszer) lecsesztem, hogy a múltkor akkor mi a fenének vette meg a kinyithatós Nokiát...Mindegy.
Aztán kivillamosoztunk a német határhoz, a múzeumba (Fondation Beyeler) és megnéztük a Velence kiállítást. Szemétség, hogy én úgy olvastam, hogy szerdánként 16 frank, erre ott kiderült, hogy szerdánként 17-20 óráig annyi. Belépő plusz a villamos oda-vissza = anyagi csőd.
De megérte.
Nekem.
Nem vagyok kultúrsznob, nem is akarom megjátszani a hozzáértőt, mert nem. De nekem egy eredeti Picasso vagy Monet (főleg a velencei Palazzók képei) előtt állni olyan (százszorosan), mint egy F-1 rajongónak Schumacherrel kezet rázni.

Amore 10.000 forintos kérdése: "Ha meg lehet nézni a kiállított képeket a neten, akkor minek megyünk oda?"
Nos, pont azért, amiért a lakókocsi kiállításra elmegyünk minden évben, pedig tele a wc könyvtárunk katalógusokkal. Pedig lakókocsit se veszünk, mint ahogy Monet-t sem.

komment
süti beállítások módosítása