2009. július 29. 13:28 - szőkekék

húrokat pengetve

Ma elszállította a vevő a régi ágyrácsokat. Újabb 40,- fr került a könyvelésembe, összesen 219,- franknyi cuccot adtam el eddig, amik csak itt álltak a lakásban vagy többnyire a pincében. Ez kb. 40ezer forintnak felel meg.
Anyának meséltem a hétvégén, hogy találkoztunk Amore igazi apjával. Folyton azt kérdezte: -És...? Mit szólt...? Szerintem úgy képzelte el, mint egy Rosamunde Pilcher regényben...nagy összeborulás: -Apám!-Fiam...! - pedig nem.
Nem tudom, "elég"-e a tény, hogy Amorét eldobta, ahhoz, hogy eltagadjam. Alanyi jogon utálom. Szemét vagyok, tudom. Igazából hálával tartozom neki: mivel lelépett, Amorét más események csiszolták és szerencsére nem olyan lett, mint a kedves papa. Nem tudok róla semmit, mégis utálom és nagyon nehezen viseltem, hogy Kiccsaj egész este körülötte -meg Amore testvéréék körül- lebzselt.
Mielőtt felvettem volna a hosszú, csokibarna új ruhát, volt egy nagy vita itthon, és teljesen kétségbe estem.
Amore mondjuk sokkal jobb apa, mint az én apám volt, mégis néha pont olyan. Néha egyszerűen eldurran az agya és akkor a gyereknek annyi.
Én meg csak kívülről nézem az eseményeket, tudom, hogy mit kéne másképp csinálnunk, globálisan, de ezt mind bedarálják a hétköznapok. Teljesen tisztában vagyok vele, hogy a gyereknek mennyire hiányzik az apja, az ő szeretete. De nem tudom, hogy hogyan érjek el bármit is.
Megtudtam a szülinapi parti kapcsán még egy dolgot: akárcsak engem a keresztanyám, (Anya nővére), Amorét is örökbe szerette volna fogadni a keresztanyja (az apja sógornője). Ha ez így lett volna, akkor most az ő "apja" lenne az a 60 éves, fiatalos, jópofa, kedves, intelligens faszi, akinek van 1-1 háza Svájcban, Bordeaux-ban és a spanyol tengerparton, most vett egy vadúj luxus lakóautót és év végén nyugdíjazza magát: van elég pénze ahhoz, hogy megfinanszírozza magának azt az 5 évet, míg megkapja az állami nyugdíját (nyugdíj-korhatár 65 év ugye). Valamint lenne egy nagyon modern, karakán, stílusos anyósom, aki örül(ne) nekem és tanulhatnék tőle sokmindent - szívesen.
A Sors, az egy szeszélyes kurva.

komment
2009. július 27. 10:39 - szőkekék

office world

Nagy nehezen kiderült, hogy mégis nekem van igazam, nem a begyepesedett alkalmazottnak a faluházán. Most megint utánakérdeztem, ott, ahol kiállítják az igazolványokat, megyei szinten és tényleg nem úgy van, hanem.
Mondjuk, az új jogsim szempontjából már mindegy, előbb kellett volna ezt elintéznem, felébrednem. Mivel a jogsim mostmár a helytelen igazolványom alapján lett kiállítva.
Szóval itt sincs ez másképp: az ügyintézők Istenétől ments meg Uram...! Annyit sikerült egyelőre elérnem, hogy az igazolványt kicserélik ingyen, a jogsim valószínűleg így marad.
A régi ágyunkat már szétcsavaroztam, a két ágyrácsot eladtam az interneten, a hálószoba darabokban, leginkább raktárként funkcionál.

komment
süti beállítások módosítása