2009. június 12. 13:15 - szőkekék

születésnap júniusban

Uncsi, mert tavaly is ezt a Szilvási kötet-címet választottam pont ilyenkor címnek.
A receptek sajátja, hogy sosem sikerülnek.
Van a...mondjuk az "itteni Tesco" honlapján video-recepttár, amit nagyon imádok, mert nagyon klassz a csajszi, aki sitty-sutty mennyei finomságokat csinál. De hiába minden szimpátiám: az ő receptjei sem sikerülnek.
Ma pl. a kakaós piskóta.
Nem jött fel.
A második is többnyire inkább kekszhez hasonlított.
De ezt már nem dobtam ki.
Még jó, hogy előrelátó amatőr voltam és rögtön két tábla keserűcsokit vettem.
Valahogy mégiscsak kész lett, most bent fekszik a hűtőben, megkenve, teteje ráborítva.
Amore szülinapja lesz holnap.
Tegnap nem jó esténk volt, feszült és szar. Mondott valamit, hogy mostanában milyen vagyok, értettem a szavakat, de nem értem, mit akar ezzel.
Különben is: a hiba biztos nem az én készülékemben van, mivel az anyjával is kvázi öszeveszett.
Szerintem egyébként megint átmeneti depresszió.
Ma sem volt iskola, ma bevitte magával a Kiccsajt a munkahelyre. Erre megkérdezi e-mailben, hogy "Na, milyen egyedül otthon?"
apám...
Hiszen mindig egyedül vagyok.
Maradjunk inkább Lagerfeldnél, attól jobb kedvre kerülök. Derülök.
Akartam küldeni Bridgetnek szülinapi csomagot, de ezt is eldepresszióztam. Már nem kapná meg. Ha itt vagy és olvasod, Bridget, ne haragudj lécci.
Igazából van egy csomó minden, amit szeretnék ajándékozni, de azt úgysem tudom feladni postán.
Annyi mindent.
Hát, most mennem kell.
Vár a depresszió nagymosás, torna és Jarod.
Holnap állítólag megyünk a Pilatusra, vasárnap pedig Zürichbe.

komment
2009. június 10. 07:29 - szőkekék

manapság

Blogtechnikai szempontból csupa unalmas dolog történik és sajnálom, hogy már közel sem annyira érdekes a blog, mint minimum régebben volt.
Nincsenek Nagy Gondolatok, mert valahogy ebből a szempontból -sajnos?- lejjebb adtam: mit tépelődjek bármin is, ha egyszer jó minden, minek gondolkozzam szét magam, ha egyszer rendben van minden, boldog vagyok? Jó, néha kicsit kell azért a szemellenző, pár pillanatra. De a rákövetkező pillanatok mindig kárpótolnak.
Nem arra gondolok, hogy pl. szombaton 3 pár cipőt kaptam (ebből kettőt egy diszkontból, 5ezer forint volt együtt a 2 pár, a harmadik pedig ingyen, mert az ajándék szuperpontokkal fizettünk érte), hanem arra, amikor napközben Amore spontán ír nekem valami szép pár sort e-mailben. Jó, értem én, hogy még egy éve sem vagyunk házasok és még tudunk turbékolni...Vagy arra, hogy tegnap vette a fáradságot és 1 órával hamarabb hazajött munka után, csakhogy "miattam" elmehessünk Baselbe az ART BASEL megnyitójára. Kaptunk ugyanis a nagymamája révén ingyen belépőt, azaz ez sem került semmibe, mégis olyan boldog voltam.
Az utóbbi napokban elég szürkének éreztem magam, meg az egész "én"-t, úgy, ahogy vagyok...nyomasztottak dolgok [mert a hétvégén meg fog jönni plusz még telihold is van] (pont most mondják a rádióban is: ez a világon a legjelentősebb és legrébibb művészeti vásár, olyan, mint az autórajongóknak Frankfurt, Párizs és Genf egybevéve)
Nagyon kellett ez most nekem: szépen felöltözni és mai moderneket, meg Picasso-t, Miró-t nézegetni. És képzeljétek, az egyik kanyarban ki jön szembe?
Karl Lagerfeld. Az egyik vagány srác oda is lépett hozzá, hogy megenged-e egy közös fotót. Én meg átkoztam a hülye fejemet, hogy miért nem hoztam gépet. (mert az hittem, hogy nem lehet, meg macerás).
Karl Lagerfeld.
A rádióban mondjuk ő már le van írva, meg sem említik, csak azt, hogy Brad Pitt is itt volt, ivott sört, evett sáfrány rizottót, fingott párat a sáfránytól és vett egy képet 1 millió frankért.

Vasárnap találkoztunk R-rel, azt hiszem, írtam már: őt is utólérte a sors; találkozott egy svájci sráccal és most ide fog költözni. Nagyon aranyosak, 1 órát szántunk eredetileg a kávézásra, végül kb. 2,5 órát csicseregtünk.

Ma, nemsokára, jön a háztulajdonos képviselője egy becsüssel, mert el akarják adni a házat. Állítólag ez a bérlőket nem érinti. Én meg itt ülök bugyiban, tegnapi smink-maradványokkal.
Eladtam a két sátrat az itteni internetes árverésen, elég jó áron. Főleg ahhoz képest, hogy az első internetes oldalon még csak "nézője" sem akadt...

Amore 13-án 36 éves lesz.
Tegnap megérdeklődtem Hortobágyon, mi a módja, ha szeretnénk szürkemarhát vásárolni. Felvilágosítottak, hogy külföldre csak ivartalanított élőállatot adnak el, tenyészállat vásárlásához külön engedély kell. Jó, értem, de nem ezt kérdeztem, hanem hogy mennyibe kerül.

Időközben Roger Federer megnyerte a Roland Garrost, ezzel felkerült egy elit "dicsőség-táblára", itt meg nemzeti hős lett. Azt mondjuk túlzásnak tartom, hogy a baseli St.Jakob stadiont (Szent Jákob vs. Federer) róla akarják elnevezni a felújítások után.
Találtam egy újfajta "pasziánsz"-t a gépen, még egyszer sem tudtam megnyerni. Viszont on-line pókeren már hasítok. Persze nem igazi pénzben játszunk.
Ha valaki tudja, hol találhatók az idei matek érettségi tételek, írja már meg lécci. Megoldások nélkül, ugyanis szeretném én megoldani.
Most egyelőre ennyi.

Update: megvertem kártyában a gépet :-)
Itt voltak a lakást megnézni. Azt mondta az ingatlankezelős csajszi, hogy milyen szépen be van rendezve. A leendő lehetséges vevők meg kippát és göndörödő pajeszt viseltek, a nő kék vastag, térd alá érő kosztümöt.

komment
süti beállítások módosítása