2009. február 26. 13:47 - szőkekék

vidd hírét hazánknak!

De ne így.
Kedden este azt láttuk a fogyasztóvédelmi műsorban, hogy többek között Magyarországon is végzik még a libák élőfosztását és a svájci fogysztók meg gyártók tiltakoztak ez ellen, lévén állatkínzás. A képek láttán elszörnyedtem, tényleg szegény állatok, bár megjegyeztem, hogy nők (és egyre több férfi is) ezrei gyantáztatják magukat, testszerte, nap mint nap, szóval belehalni nem muszáj.
Szerdán reggel a rádióban már korán reggel a tatárszentgyörgyi gyilkosságról szóltak a hírek, kidomborítva a Magyarországon erősödő radikális, igazságosztó jobböklöt.
Ma, csütörtökön szintén a rádióban megemlékeztek arról, hogy 20 évvel ezelőtt népszavazással fogadta el Svájc az autópálya-matrica bevezetését, 30 frankos áron. Akkor még egész Európa felhördült, hogy miazhogy Svájcban fizetni kell. Azóta itt mindössze kb. 1.900,-Ft áremelés történt; minden egyéb európai országban bevezették előbb-utóbb az autópálya-díjat; és Svájcban a legolcsóbb a pályadíj. Ennek kapcsán szóba került persze megint az is, hogy Magyarországon mennyi és hogy az egyik legdrágább.
Most pedig olvastam egy egészoldalas cikket a tarátszentgyörgyi történtekről, a hozzászólásokeléggé lefikázzák a magyar lófasz tutyimutyi kormányt és elítélik a rasszizmust.
Szóval, kurvaszar, hogy ennyit tud az ország; hogy ide, két országgal odébb már csak csupa negatív hírek jutnak el. És ezzel visszakanyarodnék a decemberi témához: nem csak ÉN mondok esetleg rosszat a magyar viszonyokról, beszélnek azok helyettem is, magukról eleget.

komment
2009. február 26. 11:31 - szőkekék

Save changes?

Ó jessz.
Cséndzseljük...vagyis széjveljük a cséndzsizeket.
Például hogy szürkéből napragyogós tél lett. Hogy átrámoltam megint kicsit a nappalit (vö. "nehéz napok - újjászületés havonta"). Hogy elkezdtem másképp festeni a szemem, tök más formájúra tépkedtem ki a szemöldököm és végre iszom napi 2x1,5 liter ásványvizet.
És hogy végre megkaptam egy összegben a havi konyhapénzt, próbaidőre.
Már el is terveztem, hogy lemondok a sok csokiról, amit dugiban szoktam venni és összespórolok júniusig, Amore szülinapjára 130 frankot (jelen árfolyam szerint ez kb. 26ezer Ft) . Ennyibe kerül ugyanis egy kis sétarepülés helikopterrel, ami egy nagy álma. És mint feleség azért vagyok, hogy az álmai valóra váljanak. Vagy mi a szösz.
Kiccsajt kikértük hétfőre az iskolából, vasárnap Baselbe megyünk és Amore nagymamájánál alszunk majd. Mindez azért, hogy a hétfő hajnali muzsikálást megnézzük.
Az egész országban folyik a farsangolás, de az igazi, az évszázados az Baselben van és hajnali 4 körül kezdődik egy nagy "zenés ébresztős felvonulással". Amore kb. 6-8-szor (évben) volt tamburmajor és vezette az egyik egyesület felvonulóit.
Aztán...Van itt egy csajszi, legyen mondjuk Gigi. Magyar, kb. 20 percre lakik innen. Az iwiwen jelentkezett, amikor tavaly fizetős utitársat kerestünk. Azóta már az anyukáját is hoztunk egyszer látogatóba. Szóval Gigivel chateltem. Eléggé le volt törve, vigasztalni próbáltam, mondtam, hogy bármikor fel is hívhat, meg majd eljöhet velünk kirándulni, ha van kedve, biztos jót tenne.
Tudom, nem vagyok egy angyal, de azért szeretek segíteni.

komment
süti beállítások módosítása