2009. november 05. 10:46 - szőkekék

...és mégis mozog

Vagyis őrölnek a malmok.

1. Működik a postai út: levélben kértem az ING-t, hogy a kötelező 10 év elteltével az önkéntes nyugdíjszámlám hozamát utalják ki. Két hét alatt meg is történt, ma lecsekkoltam a bankszámlámat és rajta van a zsé. Le a kalappal, köszi.

2. Tesóm hétfőn adott fel Kiscsajnak képeslapot és mára már ide is ért. Ennél hamarabb országon belül se kapná meg az ember, szintén le a kalappal.

3. Szintén ideért Ausztriából a fájdalomdíj: kaptunk az idegenforgalmi hivataltól egy díszes 0,5 liter körte snapszot, ezért is köszi.

4. Viszont valami szart kavart a Skype. Az egyenlegem 1,62 frankot mutat, azt se tudom, hogy ez most plusz vagy mínusz. Egyébként meg nullának kellene lennie, mivel se nem vásároltam egyenleget, se nem vettem igénybe semmit, ami ennyibe kerülne. Mindig 1 havi előfizetést fizettem be, szóval nem értem. Meg írnak nekem valami visszautasított, kártyával befizetett díjról, mikor az életben nem fizettem kártyával. (pont az ilyenek elkerülése végett). FKV.

5. Megtaláltam, hogy mi annak a Nicolas Cage filmnek a címe, amit Amore annyira szeretne. (egyszer láttuk a tv-ben). Sőt, megtaláltam az on-line "könyvesboltban" is: megrendeltem neki, magamnak meg a Sex and the City mozifilmet, mivel még nem láttam. Mindkettő jól le volt árazva. (utóbbi pl. kb. 6.000,- volt eredetileg, most 1.200,-Ft) Érdekes, hogy még sosem rendeltem tőlük, mégis lehet egyszerűen számlára vásárolni, mégcsak nem is utánvét, hanem mellékelik a befizetési csekket és bíznak a jószerencsében. Meg bennem.

komment
2009. november 04. 08:39 - szőkekék

ne várd a májust

Hiszen itt a tél.
Téligumit  szereltünk a kisautón is, két körmöm volt a "vezéráldozat", de élvezem nagyon, mikor kereket cserélünk, évente 2*2-szer.
A temetés jövő héten szerdán lesz.
Szerintem nem megyünk.
Leginkább azért nem, mert a legegyszerűbb módja az lenne, ha csak én repülnék, Amore maradna a gyerekkel itthon, így lenne a legkevésbé megbolygatva a napirend. Gyereket nem lehet kikérni a suliból, Amore nem rendelkezik több szabadnappal, legfeljebb valami jótékonységi kommandó keretében kapna 2-3 napot, tekintettel a jópár ledolgozott hétvégére a raktár költöztetése alatt.
De: arról szó sem lehet, hogy egyedül repüljek, mert a repülésből őt nem lehet kihagyni, annyira szeretne már újra repülőn ülni. Neki ez nagyobbrészt erről szól, míg nekem a családomról, meg az apámról, leginkább, akinek a húga volt, aki most meghalt.
Viszont ha ketten megyünk, akkor úgysem fogunk repülni, mivel az úgy már elég drága (és mostanában kell befizetni az éves jövedelem adót, stb...) plusz kellene valakit iderántani, hogy Kiccsaj itthon maradhasson.
22-es csapdája, megspékelve egy kisfiúval, aki szereti a repülőket...
Szóval nem megyünk.

Tegnap viszont Kiccsajnak szülinapja volt. Baselben voltunk, Amore nagymamájánál, volt torta meg minden. Baselben még tart a vásár.

A Basel-i Vásár megrendezését III. Friedrich császár a 15. században engedélyezte "az örök időkig". 2009-ben az 539. vásár került megrendezésre.

Ültünk óriáskeréken meg még két másik körhintán, alig bírtam abbahagyni a nevetést, sikítoztunk is... Kiccsaj is örült nagyon, rá is fért. Engem mindig megvisel a szülinapja, leginkább az "édesanyja" miatt. Tegnap se jött tőle se levél, se telefon. Se a két igazi nagymamájától. Bezzeg az én anyám csomagot akart neki küldeni (amiről lebeszéltem, mivel iszonyú drága a posta, és előfordulhat, hogy vámoltatni is kell...) és mire hazaértünk este 10-re, a mindösszes 3 telefonomon (2 mobil +vezetékes) össze-vissza keresgéltek, hogy fel akarják köszönteni a gyereket.
A gyerek meg kérte, hogy csináljak neki hellokitty-s levélpapírt a számítógépen és szorgalmasan írogatta a meghívókat a szülinapi zsúrjára...ami nem lesz. Hát meg kell a szívnek szakadni.
Meg sem érdemlik ezt a gyereket.
A két mocsok nagyanyja, meg az anyja sem. Jobb is, hogy nem jelentkeznek, csak hát a gyerek ugye nem így fogja fel.
Egyelőre.

komment
süti beállítások módosítása