2009. augusztus 20. 13:37 - szőkekék

itt is...

...kurva meleg van.
Az olyan főétkek, mint a római tálban sült rozmaringos csirke vagy a pizza, szóba sem jöhetnek, nálunk is 35 fok van. Jó, idebent "csak" 27, de a sütő akkor is kilőve.
Kiccsaj tegnap: szórtam a krumplipürére egy kis frissen vágott snidlinget meg szépre hajtottam a szalvétát, erre megszólal: "tisztára olyan, mintha étteremben lennénk! Én is étteremben akarok főzni..." Kedvenc filmje mostanában az, ahol Catherine Zeta-Jones főszakácsot játszik. Mondjuk nem tőlem fog megtanulni főzni, ez is biztos...
Keresem ezerrel a keresztlevelemet, minden más a kezembe akad a nagyonnagy kék-fehér kockás, fedeles kartondobozból (ágy alól kihúzva): NJ versei, Milan levelei a '90-es évekből, ajándék gyertyatartó a Quellétől, szintén a '90-es évekből, és fényképek meg szülinapi-karácsonyi üdvözlő kártyák Keresztanyámtól. Az utolsók, a halála előttről. Ebédet kéne adni a gyereknek, de csak a sós könnyek gördülnek.

komment
2009. augusztus 19. 08:34 - szőkekék

Isten mégegyszer

Amore kapott egy búcsúajándékot kb. két hete az egyik volt beosztottjától. A pasi különleges ismertető jele, hogy mélyen vallásos, naponta egyszer-többször is megszakította a munkát imádság miatt és 10 gyermeke van. (jelen idő szerint)
A búcsúajándék egy könyv, ő az:

Most kerestem csak rá a neten, mit írnak róla. (én Menedékház helyett szívesebben hívom A kunyhónak, mint ahogyan másutt olvashattam is ezt a magyar címet)

"Az Istennel folytatott beszélgetések több, mint egy éve vezetik a sikerkönyvek listáját New Yorkban. William Paul Young Menedékház – egy hétvége Istennel című regénye egy apáról szól, akinek a legkisebb lányát megöli egy sorozatgyilkos. A rendőrség az utolsó nyomokat egy menedékházban találja. Mack, a regénybeli apa ebbe a házba kap titokzatos meghívást, ahol találkozik Istennel, Jézussal és a Szentlélekkel.
William Paul Young könyvét húsz kiadó elutasította, de mikor végül kiadták mégis óriási siker lett. "

Bár az én lányomat nem ölte meg egy sorozatgyilkos, sem semmi hasonló -igazi- tragédia nem ért, hál'istennek....de azt hiszem, számos kérdésem van nekem is, amikre választ várok-remélek. Paradox, hogy a hitről szól a könyv, mégsem hiszem, hogy megkapom a válaszokat.
Szerintem csak az igazi hívők hallják meg a válaszokat, Isten válaszait, mert hallani akarják.
De tetszik az is, hogy "Akiben Isten hisz, mindegy, hogy hisz-e Istenben." (Fodor Ákos)

komment
süti beállítások módosítása