2009. július 17. 00:13 - szőkekék

jövés-menés

Találtam még egy nagyon szép oldalt a Krka folyóról-vízesésről. Tényleg a természet csodája, ha valaki a környéken nyaral, érdemes egy napot áldozni egy gyönyörű kirándulásra. Jó egész napos programmal számolni, hogy minél több rész beleférjen az időbe. A folyó 7 vízesést képez ebben a völgyben, mi csak egyet néztünk meg, a hetediket, ami a legszebb és leghosszabb.
Hozzáfűzném, hogy autóval nem engednek be, csak egy "felső" parkolóig, mert ez természetvédelmi park, de a busz, ami levisz a parkolóból a tényleges bejárathoz, kb. 35 éves és folyik belőle mindennemű olaj és egyéb, járatják a motort álló helyzetben, különben nem is lehetne újra beindítani. Ki van írva, hogy fürödni, horgászni tilos, ehhez képest mindkettőt gyakorolják, leginkább a helyiek.
Tegnap pedig az Europa Parkban voltunk. Odafelé még szakadt az eső, majdnem rákezdtem az "ugye megmondtam...ugye sosem hallgatsz rám..." című magyar népdalt. Fél óra múlva elállt az eső -de jótékony utóhatását egész nap éreztük: nem voltak annyian. 9 órán át ez ment. Hullámvasútra fel, száguldás, kikecmergés, hullámvasútra fel, száguldás, kikecmergés.
A szennyes torony meg csak egyre nő, növekszik...az én férjem a legjobb a világon.

komment
2009. július 14. 10:56 - szőkekék

10 nap

Megjöttünk. Majd mesélek.
Addig kis ízelítő, nem tőlem, de mi is itt -is- voltunk.
Meg itt is. Elképesztő. 50 percet vártunk a dugóban, míg befejeződött a műszaki mentés. Most este, két nappal később olvasom, hogy a helikopterrel szállított nő meghalt. Az én kamerámban...a filmen...az éppen felszálló helikopterben még küzdöttek érte, még élt.

komment
süti beállítások módosítása