2009. május 20. 10:44 - szőkekék

majus 20.

Visszavonom.
Na nem mindent. Csak azt, hogy szemet dolog a ferjem hata mogott ugatni. Ugyanis nem a hata mogott tortenik mindez, mert megmondtam a velemenyemet a repterrol a Nagymama fele, majd Baselbol hazafele uton is, meg tegnap is probaltuk megbeszelni. Ertem en ot, meg amit mond, csak o azt nem erti, hogy nem realis a kep, amit lat es amirpl beszel. Mert az nem ugy van.
Meg kulonben is.
En tudom, hogy Anya nem akademikus, hanem annal sokkal egyszerubben mukodik. Ennek megfeleloen nem akartam tulbonyolitani a dolgot: azt gondoltam: itt van, elvisszuk ot ide-oda es kesz.
Nem gondoltam, hogy pszichologiai tanulmanyut lesz a vege. Faszom. Megintcsak.
Csigak egyebkent jol vannak. Ha ma szerencses napom lesz, vegre visszaengedhetjuk oket az anyatermeszetbe, vege a megfigyelesnek.
A barnulas aprobb jeleit mutatom (3 egyseg szoli utan...)
Nem cserelnek senkivel, de igy se jo.

komment
2009. május 19. 10:32 - szőkekék

szerelmes-baszos-kardozos

Verekedos meeg nem, de talan majd.
Leltar:
-1 fo (Anya hazarepult Pestre)
-2 fog (Kiccsaj. Termeszetes folyamatoknak haala, nem verekedtunk. Baaaar.)
+1 hiperszuper gumicsonak (faszom!)
+ 3 csiga, mint rovidtavu haziallatok. Obszervatorium ON.
+ 1 kis szamitogepasztal (IKEA, bunbanat es bocsanatkeres)
- 1 csomag kakaos mandula (isteni)

Anya elment es olyan uresseget hagyott bennem, mint mikor itt voltak az eskuvomon. Sokaig nem akartam ezekrol irni, de hat megiscsak ez egy naplo. Megint az az erzesem, hogy csak itt volt, egy honapig; kiadott egy csomo penzt es nem beszeltunk meg semmi fontosat es nem latott a svajcbol semmi fontosat. Es en ezt igenis Amore-nak rovom fol.
O meg nem erti.
Szerinte egyedul is el lehet menni setalni. (amiota ismerem, sosem tette, de szerinte Anya elmehetett volna) Szerinte amikor mi Pesten vagyunk, akkor mi nem boritjuk fel Anyaek eletet, ellenben en azt varom tole, hogy alkalmazkodjon Anyuhoz. Sot, szerinte az utobbi 1 honapban nem voltam "itt neki elegge". (szerintem nem igaz)
Nem fogja fel, hogy en kb. hetekre latom anyut, ot meg egesz evben. Szerinte ez nem indok arra, hogy anyamat erre a 4 hetre a legfontosabb prioritassal illessem es ot helyezzem mindenek fole. (szerintem nem is tettem, de egyebkent igen.)
Nem fogja fel, hogy amikor mi Pesten vagyunk, ott nem vagyunk rautalva sem anyamra, sem a kocsira. Mert busszal lehet kozlekedni es ott vagyok en, mint tarsasag es idegenvezeto. Itthon o sem csinal semmit kocsi nelkul, plusz nelkulem. Szoval ne ossza nekem itt az eszt.
Megint csak az a fajo erzesem van, hogy itt volt es alig mentunk valahova. Jo, sokat szakadt az eso...
Meg az a fajo erzesem is van, mintha sajnalna a penzt es faradsagot. Mert anya utkozben neha elalszik. Mert itt olyan mas a levego. Elso idoben en is folyton tiszta koooma voltam. Meg is mondtam neki: mi a fasz kellett volna? Hogy anyam kulon megfizesse, hogy autozzon le vele Zermattba? Ki tudta volna fizetni...
Utalom ezt.
Hogy ha itt van valaki, akkor tokre megvaltozik es azt allitja, hogy en valtozok, en nem ertem meg. Csak a nagy szaja van, eloszor eljatssza a joszivu szamaritanust, a svajcit, aki megszanja a szegeny magyart...aztan kiderul, hogy semmi kedve az egeszhez es odabassza az egesz joszivuskodest a picsaba.
Nem szeretem most, ezekert es nagyon emelyeg a gyomrom es tudja es eszre is veszi. Mondja, hogy biztos nem is szeretem mar. Mert nem erzi, nem mutatom ki.
Haaat...most mit mondjak, baszki...? Szeretlek. Csak most epp kicsit megse.

A szamitogep asztal is egyebkent tipikusan olyan volt, mint az eskuvo utan a ciposszekreny.
Mindket esetben hazafele a repterrol (ahol feltettuk a rokonyokat a gepre es biztos tavolba kerultek Amoretol) megkerdezte, hogy be akarok-e menni az IKEAba (ott megyunk el mellette).
Ez az o fura modja a bocsanatkeresre, bunbanatra.
Hogy a butorral a kedvemre akar tenni. Mert tudja, hogy imadok ikeaba menni.
Soha a budos picsaba ki nem mondana, hogy bocs, hulye voltam.
Nem baj, majd mondom en. Ezert vagyok itt.
Bocs, hulye voltal.
Az o anyja fele annyit nem tett oerte soha; feleannyira nem birja. Megis sokkal tobbet latjuk, beszel vele, tesz erte, ad neki, stb.
Meg az is bant, hogy en is sokkal tobbet akartam anyaval foglalkozni es en is folyton csak elbasztam az idot. Hat, megint egy ujabb dolog, amit "elkurtuk".

Jo es karakterhu Bak-jegyukent most az lesz a valaszom, hogy ha kirandulni akar menni, nem megyek. Azt mondom majd, hogy en ezt anyaval szerettem volna megnezni.
Es ha megyunk legkozelebb Magyarorszagra, majd mondom neki, hogy ha valahova menni akar: mehet, de nelkulem es nem vehet igenybe BKV-t. Mivel itt sincs semmilyen kozlekedesi eszkoz. (van, csak kurva draga)
Majd meglatjuk, hogy o hova megy, hova mozdul ki a 4 fal kozul kocsi meg minden nelkul, egyedul.
Jo ocsmany dolog igy beszelni a fejremrol-ferjemmel a hata mogott, de iszonyu merges vagyok.
Es csalodott.

komment
süti beállítások módosítása