2011. november 29. 15:14 - szőkekék

keresztbe kasul

Tegnap reggel teljesen véletlenül (úgysem hiszem el) bóklásztam a neten és megtaláltam A karácsonyi ajándékot. Idén tavasszal (vagy nyáron?) lemaradtunk róla, mert ugye itt semmi normális dolgot nem reklámoznak előre, mindenről csak utólag értesül az ember - szóval most sikerült még időben jegyet szerezni a Karib-tenger kalózai 1. részére, de nem ám csak úgy. Hanem az eredeti 21th Century Fox szimfónikus zenekar élőben játssza a filmzenét és a luzerni művészetek palotájában lesz ez az élőzenés vetítés. Én mondjuk nem szeretem a filmet, de ők igen és be fognak pisilni a gyönyörűségtől, ha megkapják a jegyeket a fa alatt.
Kis szépséghiba, hogy a vetítés áprilisban lesz (és már most alig van rá jegy...), szóval várni kell.
Szóval lehet, hogy be kéne szereznem még valami apróbb, időben közelebbi igeragozású karácsonyi ajándékot.

Felfedeztem még egy jó kis programot és hát sajnos ezt is megvettem: Lakatos Roby szintén itt Luzernben koncertezik. Ezt csak Amore és én kapjuk.

Aztán este vacsi közben be is vallottam, de csak annyit, hogy "megvettem az ajándékokat, neked már nem kell venned semmit!" és hogy hát igen, a kártyával...de legalább ezt így akkor ráérünk decemberben befizetni. :-)

Aztán még az volt, hogy beszélgettem a szomszéd nénivel valahogy arról, hogy akarok még venni esetleg egy télikabátot. Másnap becsengetett, a kezében tartva egy majdnem földig érő, nagyon szép, szinte tiszta új, fekete télikabátot. Hogy ő rám gondolt és nekem adná, ha tetszik.
Tetszik, tetszett, de végülis gondolkodás után ma visszaadtam neki, mert nem túl vastag, márpedig én mindig fázom; sálgallérja van, amivel azért még várnék kb. 20 évet; valamint még nagyobb bálnának érzem magam a kabátban, mint amilyen vagyok. A kis apró sarokkanapét bezzeg nem adja, pedig mondtam, hogy szívesen megvenném, mondjon egy árat.

Bad Ragazban egyébként láttunk rókákat meg egy nagyon szemtelen mókust; ez utóbbit közvetlenül a kempingben, ott ugrált körülöttünk, meg a fejünk feletti ágakon.
Vasárnap eljött egy házaspár egy cuccért, amit szintén az interneten keresztül árvereztem el, utána pedig megint teljesítette egy kérésemet az én Mézem: felmentünk a szemközti hegyre és míg lent nálunk köd és sötétség terjengett, áttörve és kibukkanva a köd felett, ezt láttuk. Középen a tejfehér dolog a völgyön ülő köd fentről.

schmiedematt2.jpg

 

schmiedematt.jpg

Ma pedig csengetett a postás.
Pakkot kaptam, meg is lepődtem. Kinyitom: hát mi van benne?
Nyertem egy társasjátékot egy sorsoláson.
Egyébként ma meg is érkezett a tegnap reggel neten megrendelt "mozijegy". Ennél már csak én vagyok gyorsabb, ha épp gondolatolvasok

komment
süti beállítások módosítása