2011. június 23. 11:45 - szőkekék

egy havi .zip

Sajnos valami szerverhiba miatt bő egy hónapig nem volt elérhető a blogom és nem tudtam írni.
Most őszintén?
Persze, hiányzott...de nem annyira. szóval akár abba is hagyhatnám. De érdekes, hogy Amore kérdezte, hogy írom-e még és mikor mondtam, hogy nem, meg se várva az indokot (ugye a technikai szünet) mondta, hogy pedig írjam csak, biztos jót tesz nekem és szerinte klassz. Vissza lehet pörgetni az időt később.

Volt néhány jó szar nap, olyanok is, amik jónak indultak.
Amore szülinapja például annyira szar volt, hogy én sírtam, hogy mennyire fájhat neki. (bár ugye a pasiknak semmi se fáj, csak a benőtt köröm, meg a tökönrúgás)
A szülinapja egybe esett Pünkösddel és terveztünk 3 napot Elzaszba, pontosabban Strasbourgba.
Aztán szó szót követett, míg oda lyukadtunk ki, hogy Kiccsajt nem akarom az anyjának adni a hosszú hétvégére (előző hétvégén 39,6 lázzal kaptuk vissza és még csak nem is mondta a nő! Nekem tűnt fel, hogy vacog a gyerek és vörös az arca, csillog a szeme), és mivel velünk jön lakókocsizni, ezért ne Str-ba menjünk, mert az neki tuti unalmas, hanem az Europaparkba.
Én totál le voltam törve, mert nem szeretem az extrém hullámvasutakat, meg már voltunk is ott, Str-ben meg még nem. Az első nap még oké volt, de másnap már olyan tömeg volt, persze, ki gondolta volna...(én) hogy egy vasárnapon, amikor utána hétfő munkaszüneti nap, hogy 40ezer ember akar sikongatni a síneken.
Az más kérdés, hogy bocsánat, de honnan a kurvaanyjából van ennyi embernek pénze a beugróra, egész családostul, miközben minden hír Németországból arról szól, hogy hány millióan élnek szociális segélyből. A belépő meg ott kezdődik, hogy 37 euro.
Na mindegy, a vasárnap tökszar volt, az embernek az volt a benyomása, hogy mindenki tökjól szórakozik, sivítanak a fejünk felett a hullámvasutak, csak mi ácsorgunk tanácstalanul, hogy most mi legyen, melyik sorba álljunk be 1 órát várni arra, hogy 112 másodpercet sikíthassunk... Végül annyiból jó volt, hogy ha az ember csak 1 napra jön, akkor nem tud megnézni, kipróbálni mindent. Így viszont szombaton már a legtöbb mindenre felültünk, megnéztük és vasárnapra maradtak a nem annyira látogatott atttrakciók, mint Jégrevű, Mini-Musical Beatles zenére vagy a Flamenco Show, satöbbi.

Képzelheted, mekkora tömeg volt, ha a hivatalos, általános nyitvatartási időt 18:00-ról kitolták 21:30-ra.

Végül kb. délután öt körül kezdett hazaszivárogni a nép, és akkor elkezdtünk vasutazni. Bejártunk mindent, ami még kimaradt (Svájc, természetesen: a Matternhorn-Blitz, a Svájci BOB, stb...) és aztán egymás után háromszor felültünk az EuroSat-ra, ami a kedvencem.
Másnap meg jól összevesztünk, pedig olyan szépen indult a nap: csendes, lassú eső kopogott a lakókocsin, pont, amire Amore mindig is vágyott és pont a szülinapján vált valóra (az élet nagy dolgai...)
Utólag, pár nappal később mondtam neki, hogy furcsa, hogy szerintem nap mint nap legalább 3-4 dolgot a szememre vethetne, hogy nem csináltam meg vagy ilyesmi...De nem, ő mindig az én szememben abszolute kicsiny dolgokon akad ki, de annyira, mintha legalábbis.

Békülés képpen sütöttem egy Katasztrófa-tortát. (tényleg.)

Itt ma ünnepnap van és az iskolában ezt kombinálták egy pénteki szabadnappal, tehát Kiccsajt tegnap este elvitte az anyja szerda estétől vasárnapig. Kíváncsi vagyok, vajon most milyen betegséggel kapjuk vissza. Szinte mindig betegen jön haza.

Tegnap viszont valami jó is történt: a három éve kb. 129,-fr-ért vásárolt kapszulás kávéfőzőnket visszavette a Migros 75,-fr-ért, plusz a csinos kis kapszulatartó tornyot 1:1 kicserélték. Az történt ugyanis, hogy megváltoztatták a kapszulák méretét néhány tized mm-rel és sok gép "gyomra" nem vette be az újfajta kapszulát, ezért lehetett kérni, hogy vagy elvégzik a szükséges átalakítást ingyen, plusz kitisztítják, renoválják a gépet, vagy 75 frankért visszaveszik. Mi ez utóbbi mellett döntöttünk és hazahoztunk inkább egy új gépet, amire 24 frankot kellett csak ráfizetnünk. Egy hete kávé nélkül lézengtem... Sajnos, hiába voltam odaát a szomszéd néninél is a héten, most valahogy nem kínált meg kávéval, pedig neki Nespresso-ja van :-)))

Időközben újra felvettem a kapcsolatot egy régi barátnő-osztálytárssal, kíváncsi vagyok, tényleg fog-e írni, ahogy megígérte. Mindenesetre én már alig várom, hogy  válaszolhassak, már csináltam a Word-ben tutiszép levélpapírt hozzá. (igen, aztán majd töltőtollal fogom megírni a levelet)

Telepítettem mindhárom számítógépre az új vírusírtót, a megjavított régin megcsináltam az internet kapcsolatot is és a WLAN nyomtatást is installáltam mindenhol.

Holnap megyünk megint 3 napra a lakókocsival, valószínűleg Bad Ragaz felé, talán Lichtensteinbe is kirádulni. Meg ide. Csak minden olyan drága és én úgy sajnálom rá a pénzt. (fösvény Bak vagyok-e...?)
Tegnap napoztam, aztán egy pillanat alatt felhők jöttek, hatalmas vihar, a szomszédos településeken még jég is esett.

komment
süti beállítások módosítása