2006. június 11. 00:15 - szőkekék

Fisher & Diaz

Olyan jó lenne...
Olyan nagyon jó lenne, ha most mint régi ismerőst, barátot, felkereshetném a Fisher és Diaz temetkezési vállalatot... A fiúk ott ülnének a kanapén, szemben... Azt mondanám:
- Köszönöm, David! Eddig csak néztem a mások életét, halálát, gyászát. Epizódról epizódra. Évek óta kedves ismerőseim vagytok. Tudom, most mi következik. Hála nektek, tudom azt is, hogy nagyanyám ott fekszik egy jéghideg tálcán, meztelenül a pincétékben... De nem fél, mert nincs egyedül. David, beszélgess majd vele, mint néha a halottak szellemével szoktál.
Mondd meg neki, hogy még szerettem volna látni, ott voltam, csak épp elkerültük egymást és én nem tudtam megvárni. Nate és Rico majd a feje fölött beszélgetnek a feleségeikről, Claire két emelettel feljebb talán épp füvet fog szívni... Ruth pedig a barátnőivel a konyhában George-ot beszéli ki, hogy mennyire leépült szellemileg...David, Te pedig...mindegy, nem érdekes...De jó érzés, hogy tudom, számíthatok rátok...
 

komment
2006. június 10. 23:42 - szőkekék

R.I.P.

38 perccel ezelött csörgött a telefon.
27 perccel ezelött oda kellett ülnöm anyám ágyára mellé hogy megmondhassam, meghalt az édesanyja.
És Te? Te például mit csináltál 27 perccel ezelőtt...?
Az életemből csak a halálomra voltam mindig is kíváncsi. A többit elfogadom, beszívom, mint lélegzetvételt. Észrevétlen, tudatosság nélkül használom, élvezem, költekezek perceimből számolatlanul, akár milliomos az AmEx platinumjáról. De pont ezt nem lehet. Ez az, amit nem ismerhetek előre.
Hallgattam nagybátyám zokogását a telefonban, ebből tudtam meg, mi tőrtént, mert a szavait nem nagyon lehetett érteni...Egy pillanatra odatévedt a tekintetem az elnémított tévé képernyőjére. Caine hadnagy épp akkor tartotta karjaiban a haldokló Speedle fejét. Befejeztem a telefonálást, átmentem anyuhoz megmondani neki...
Én még soha nem... még nem kellett. A torkomban dobogott a szívem.
Mikor befejeztem és visszaléptem a szobámba valamiért, épp Speedle temetése ment a képernyőre beúszott a miami helyszínelők fekete autókonvoja. Volt zászlóösszehajtogatás, sortűz, meg minden.
Minden.

komment
süti beállítások módosítása