2010. szeptember 16. 13:54 - szőkekék

negatív

Jó, ez megint az a kategória, hogy más gondom sose legyen, szóval bocs...

  • az egyetlen ötvös, akibe vetettem minden bizodalmamat, azt válaszolta, hogy nem áll módjukban elékszíteni a mellékelt képen szereplő gyűrűt, mert nem másolják más ékszerészek munkáit. Szerintem csak azért írta, mert nem szakíthatott volna sok pénzt, lévén megírtam, hogy gyémánt helyett cirkóniával szeretném és az egész anyagszükségletre viszek aranyat. Az esküvő előtt is küldtem neki két képet jegygyűrűkről, arra mindkettőre adott árajánlatot...
  • a repjegyek naponta változgatnak, de olyan, mint a tőzsde: ha veszel, ha nem, csak másnap tudod meg, hogy jól döntöttél-e. Lehet, hogy árfolyamváltozás vagy sztornó miatt újra lesz az olcsóbb kategóriájú jegyből, de az is lehet, hogy még az az olcsó kategória is elfogy, amit tegnap még megvehetél volna. Na, hát lefoglaltam, persze, hogy az egyik út két nap múlva olcsóbb lett.
  • Tavaly októberben, mikor egy cinkotai családi ház udvarán füstkarikákat eregettünk a párás lélegzetünkből és vártunk a csodára (a telefongurura), azt mondtam, hogy á, az én telefonomat nem szükséges kikódoltatni, (ha már egyszer ott vagyunk). Most jött el az a pillanat, hogy ezt nagggyon másképp gondolom.
  • Sehol a neten nem találok ehhez még fizetős segítséget sem. Pedig annyira buta egy telefon, hogy az már fáj, viszont szép...
  • Ég a gyomrom.
  • Jah, és bejelentkezett egy cég, hogy
    "Üdvözlöm,
    Megtekintettük weboldalát:
    http://svajcibicska.blog.hu/2010/09/03/munkakereso
    Javasoljuk, hogy bővítse listáját www... oldalunkkal..."
    Ingyenreklám, nem kéne?
  • Épp anyázó levelezésben vagyok az állami autópálya-üzemeltetővel. Szerintetek a heti autópálya-matrica hány napig érvényes?
  • Tegnap megint visszakaptam egy álláspályázatom egy részét. A büdösbogarak a drága mappát, amiben küldtem a papírjaimat, kivették, azt nem küldték vissza. Meg az önéletrajzom 2. oldalát sem.
komment
2010. szeptember 14. 08:56 - szőkekék

csavargó

Szombaton voltunk Ettenheimban. Ez Németországban van, Strassbourgtól nem messze. (ez most úgy hangzik, minth a StrB.  Németországban lenne -szerintem- pedig nem.) Na. Szombaton dél körül ez a kisváros teljesen kihalt volt. Sehol senki.
Nagyon szép barokk múemlékei vannak, ezeket valamint a Prinzengartent -hamar- megnéztük, s már majdnem hazafelé, Burger King felé vettük az irányt, mikor mégse, hanem a parkolóval szemközt függő BIERGARTEN felirat felé hagytuk magunkat sodródni.
És milyen jól tettük.
Rusztikus belső udvar, isteni finom, házi készítésű nokedli (Spätzle)...

És hogy miért is mentünk? Hát persze, hogy lakókocsit nézni. (FKV) Nem kicsit kárörvendhettem volna, mert csomót kellett várni, mire egy kereskedő egyátalán ránkbagózott, a kinti, óriási lakókocsiparkot meg se nézhettük, mert mindegyik be volt zárva, és a kereskedő jó bunkó volt, semmi árengedményt nem akart adni, egyszerűen összeszámolta a katalógusárakat az alap-lakókocsira + még ami kiegészítést akarunk akar Amore. (más kereskedők mindig adnak legalább 900 euró kedvezményt...csak úgy)

Csalódottan, de azért a mennyei ebéddel vigasztalódva bevásároltunk a Dreiländereck-nél, aztán hazajöttünk.

komment
süti beállítások módosítása